Vilken Juicemaskin ska man välja?

Vilken juicemaskin ska man välja?

Det finns en hel djungel mellan olika maskiner för att göra hemmagjord juice och det kanske inte är helt enkelt att veta vilken juicemaskin som passar bäst för just dig. Om du är på jakt efter bästa juicemaskinen eller juicemaskin bäst i test så kommer här några bra tips på vad man ska tänka på och vad som skiljer de olika maskinerna åt. I den här artikeln kommer vi helt enkelt att hjälpa dig i “vilken juicemaskin ska man välja”

Severin 3566 Råsaftcentrifug
Horisontell Slowjuicer
Sage The Citrus Press Citruspress BCP600UK

Vad är en juicepress / Juicemaskin

Istället för att behöva gå till affären och köpa dyr kemisk juice som ofta innehåller mycket socker och andra onödiga tillsatsämnen så kan man istället skräddarsy sin egna juice genom att välja mellan olika frukter och grönsaker. Det här ger en mycket mer näringsrik juice fylld med viktiga fibrer, vitaminer och mineraler. Dessutom är den här metoden mycket billigare än att köpa färdig och gör du egen juice ofta så sparar du ofta in på maskinen.

En juicepress eller en juicemaskin fungerar med hjälp av att den pressar fruktsaften ur frukten samtidigt som fruktkött och annat separeras till en separat behållare eller sil.

Blender

En vanlig fråga som dyker upp är ifall man kan göra juice på en vanlig blender eller matberedare. Men en sådan här köksmaskin mixar hela frukten vilket istället ger en smoothie än en juice. Så om man BARA vill tillverka smoothies så kan man absolut gå för en blender.

Olika typer av juicemaskiner

Nu ska vi gå igenom vilka typer av juicemaskiner det finns på marknaden för att hjälpa dig hitta den bästa juicemaskinen. Med det sagt så finns det inget rätt eller fel och det finns för respektive nackdelar med de olika maskinerna. Vad som passar just dig bäst kan också bero mycket på just dina förutsättningar.

Råsaftcentrifug

Råsaftcentrifug

En råsaftcentrifug är ofta en robust och kraftfull maskin som genom en snabbt roterande centrifug snurrar och pressar ur saften från både frukt och grönsaker. Den här maskinen arbetar snabbt och effektivt vilket bidrar till att den här typen av juicemaskin kan göra stora portioner på kort tid och passar därför mycket bra främst till större hushåll och familjer eller ifall man har begränsat med tid i vardagen.

Slow Juicer

En slow juicer har liknande egenskaper som en råsaftcentrifug men den snurrar i ett mycket långsammare tempo där maskinen ofta inte har mer än runt 60 varv per minut till skillnad från en råsaftcentrifug som kan ha upp emot 20000 varv per minut. På det här sättet så blir juicen kallpressar vilket bidrar till att juicen bibehåller viktiga vitaminer och mineraler. Forskning har visat att en slow juicer kan producera en något mer fiberrik juice.

Tack vare sin långsamma arbetstakt så blir maskinen mer energisnål vilket leder till att man kan spara in en liten slant på elräkningen samtidigt som den också blir mycket mer tystgående.

Citruspress

En citruspress är oftast den klart billigare metoden till att tillverka juice där vissa modeller till och med är manuella. En sån här maskin lönar sig dock bara till att pressa citrusfrukter vilket gör den begränsad när det kommer till grönsaker. Däremot är det här ofta en mycket kompakt och billig juicemaskin som både är lätt att använda och rengöra.

Vilken juicepress är bäst?

När man ska välja rätt juicemaskin så tycker vi att man först ska redogöra hur ambitiös man vill vara i sitt köp. Hur ofta kommer man att göra juice och hur många är man i hushållet? Det kan vara överdrivet att investera i en allt för stor maskin om det bara är du som kommer att dricka juicen.

En citruspress kan fungera bra om man bara ska använda citrusfrukter i juicen men om man även tänker blanda in grönsaker eller andra frukter så behöver man givetvis ha en råsaftcentrifug eller slow juicer.

Vad som är bäst mellan en råsaftcentrifug och slow juicer är lite smak och tycke. Men om man är fler i hushållet, har en stressig vardag och man vill ha sin juice snabbt samt om man gillar att pressa hårdare frukter så har råsaftcentrifugen många fördelar.

Om man däremot vill ha en mer energisnål och tystgående maskin så kan en slow juicer vara att föredra.

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.6 / 5. Antal Röster : 9

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *