Bästa Partycooler – Bäst I Test 2024 | Mitt I Köket

Artikeln innehåller annonslänkar för Bagaren o Kocken, Computersalg, Webhallen, CDON & Elon

Bästa Partycooler 2024 - Mitt I köket

Om du har en sommarfest på gång eller behöver en praktisk minikyl för att hålla dryckerna svala utan att behöva gå in och ut ur huset hela tiden så kan vi varmt rekommendera en partycooler. Den passar utmärkt att ha på balkongen, altanen eller varför inte i trädgården? Tack vare sina hjul så är en party cooler mycket praktisk att ha till hemmet och den fungerar givetvis bra att använda även inomhus eller varför inte som en smidig minikyl till företaget?

Men det finns många olika partycoolers på marknaden och är man ny till det här konceptet kanske man inte riktigt vet vilken modell som skulle passa. Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättningen att hjälpa dig hitta en riktigt bra partycooler.

Vi kommer inleda med att berätta vad en partycooler är, hur den kan användas och vilka egenskaper som kan vara bra att ha koll på innan man köper sin modell. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera vår topp 4 lista till bästa partycooler 2024 med modeller från bland annat NOD, Cylinda och Elvita.

Vår topp 4 lista bästa Party Cooler

Cylinda Party Cooler
1. Cylinda PartyCooler
4.9/5

Betyg 4.9 av 5

NOD PartyCooler
2. NOD PartyCooler
4.6/5

Betyg 4.6 av 5

Elvita CPC4501S
3. Elvita CPC4501S
4.6/5

Betyg 4.6 av 5

Vestfrost CC45 Partycooler
4. Vestfrost CC45 Partycooler
4.9/5

Betyg 4.5 av 5

Vad är en partycooler - Partykyl

En partycooler eller partykyl som det också kan kallas, är en praktisk minikyl med hjul som passar bra för varma sommardagar eller fester där man vill ha kyld dryck utan att man ska behöva gå in till köket varje gång för att hämta. Det vanligaste är att man använder sin partycooler på en altan, balkong eller i trädgården för att helt enkelt vara en mer lättåtkomlig kyl. Men en partycooler kan användas till mer än bara vid hemmabruk då det kan fungera som en praktisk dryckeskylare till ett kontor eller en varför inte till en konferens?

En partycooler används främst för att kyla dryck men den fungerar givetvis bra för att även hålla mat kall. En varm sommardag kan till exempel såser, smör eller bakverk lätt förstöras om man vill äta en måltid utomhus. Därför kan en partycooler fungera utmärkt för att placera ner matvaror och annat som riskerar att förstöras.

Bästa Partycooler

Egenskaper att tänka på - köpguide

Grundkonstruktionen i de flesta modellerna är ganska lika men det är ändå ett par saker som skiljer de åt. Vi rekommenderar att man redan nu tänker ut hur stor modell som skulle kunna passa, hur många flaskor vill man kunna kyla och hur stor plats får den ta? Givetvis kan det också vara bra att sätta en budget då det finns både exklusiva och billiga partycoolers. Nedan listar vi några saker som kan vara bra att ha i åtanke vid eventuellt köp :

Ljudnivå & Energiklass

Givetvis vill man att ljudnivån ska vara så låg som möjligt där man vill ha en tystgående partycooler. Generellt sätt så menar vi på att i stort sett alla av dessa maskiner är relativt tysta men vissa kan vara tystare än andra. Om man vill hitta en modell med låg ljudvolym ska man kika efter produktens decibel som är ett mått på ljudvolymen. De flesta modeller ligger kring 40 dB(A).

Energiklassen eller energimärkningen ger en indikering på hur mycket strömförbrukning en produkt har. Graderingen går från A till G där A-klass är bäst och energisnålast, medans G-klass är det sämre.

Det finns partycoolers som är riktigt energisnåla och har A klassificeringen, men det finns även modell som är ner emot energiklass G. Vad som kan vara bra att ha i åtanke är att vissa billiga partycoolers ofta har en sämre energiklass. Det kan resultera i att en dyrare modell som har en bättre energiklass, i längden faktiskt kan vara billigare än en billig partycooler som har en dålig energiklass.

Energiklass

Exempel på energimärkning

Storlek & Kapacitet

Det finns både små och stora modeller där det kan vara en god idé att tänka ut hur stor partycooler som man behöver. En större modell kostar oftast mer än en mindre men det är samtidigt inte kul att köpa en för liten modell där man inte får plats med tillräckligt många flaskor eller burkar.

Man ska också ha koll på dimensionerna där man vill placera sin modell så att den får plats. Därför kan det vara en god idé att mäta vart man vill ställa sin partykyl så man får en uppfattning hur stor plats den kommer att ta. Oftast står dimensionerna på modellen i produktspecifikationen.

I stort sett alla modeller kommer med hjul så att man enkelt ska kunna knuffa runt modellen. Ofta brukar lätta minikylar väga runt 15 kg medans tyngre modeller kan väga upp emot 30 kg vilket också är bra att ha i åtanke ifall man vill behöver knuffa runt modellen ofta.

Sidobord & Korgar

Många modeller kommer ofta med praktiska sidobord och korgar där man kan ställa och förbereda sina drycker. Det här tycker vi är en mycket bra och rekommenderad funktion som bidrar till att serveringen blir enklare samtidigt som det är skönt att ha en yta där man kan ställa saker.

Partycooler bäst i test

1. Cylinda Party Cooler

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Kommentar : Cylinda Party Cooler är en liten men ändå rymlig modell i aluminium som kommer med många praktiska detaljer utan att vara i den översta prisklassen. Den här modellen mäter 82,5 x 46 x 46 cm som ger en invändig kapacitet på 45 liter vilket ger mycket plats för flaskor och burkar  Den har en steglös temperaturinställning samtidigt som den jobbar väldigt tystgående i bara 39 dB(A). 
 
Tack vare sina praktiska hjul och tomvikt på 24 kg är den enkel att knuffa runt samtidigt som den finns både i silver och svart utförande. Något som vi gillar med den här modellen är de 2 praktiska sidoborden i snyggt trä där man enkelt kan ställa sina drycker eller ifall man vill göra i ordning en specifik drink. Dessutom finns det även en korg där man kan ställa sina flaskor och burkar. Inuti partycoolern så är botten löstagbar vilket bidrar till att rengöringen blir enklare.
 
Som en sista mycket positiv aspekt så är det här en av de mest energisnålaste modellerna på marknaden med en energiklass på A+ vilket faktiskt är ganska ovanligt för en partycooler. Sladdlängden är 2000 mm vilket är bra tilltagen men som ändå kan vara bra att ha i åtanke.
 
Vi tycker i stort sett att det här är en komplett partykyl som har det mesta dels när det kommer till kapacitet, portabilitet och praktiska sidobord samtidigt som den är tystgående och energisnål utan att vara i en högre prisklass. Helt enkelt en bra och energisnål partycooler som gör jobbet.
 

2. NOD PartyCooler - Billig partycooler

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Kommentar : Om du vill hitta en billig partycooler så kan vi tipsa om denna modell från Nedis som kommer i den längre prisklassen. Kapaciteten är god där modellen har en diameter på 43 cm och en höjd på 82 cm vilket ger en total volym på 50 liter vilket motsvarar ungefär 55 burkar eller 22 flaskor. Inuti finns praktiska korgar som bidrar till att man enklare kan placera och organisera sin dryck.

Glaslocket tycker vi ger en bra överblick av innehållet och via sin snygga LED-display kan man enkelt justera temperaturen mellan 0 – 16 grader. Med sina hjul och låga vikt på 16,8 kg så är den lätt och smidig att flytta på. Ljudvolymen är 43 dB(A) och energiklassen är E vilket är något sämre än konkurrenterna men ungefär vad man får räkna med i den här prisklassen.

Vi tycker att det här är en billig och bra partykyl som vi tror passar för användare där priset är den mest avgörande faktorn men att man ändå vill ha en stor och rymlig modell med en god kapacitet och de nödvändigaste funktionerna. 

Displayen är snygg och vi tycker det är bra att man kan ställa in temperaturen. Ska man däremot flytta den ofta eller på ojämnt underlag så bör man veta att hjulen är inte de bästa. Men om man är på jakt efter en prisvärd modell eller om man är ny till den här typen av minikyl utan att vilja öppna upp hela plånboken, så kan vi rekommendera NOD party cooler.

3. Elvita CPC4501S

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Kommentar : Elvita CPC4501S tycker vi är en bra partycooler som är mycket lik modellen ovan där denna modell också har många bra funktioner och kapacitet samtidigt som den kommer i en längre prisklass. Dimensionerna är 50,3 x 85 cm vilket ger en bra kapacitet på 50 liter vilket rymmer ungefär 55 burkar eller 22 flaskor. Elvita partycooler med en digital display och en kyltemperatur mellan 0 – 15 grader. Något som vi gillar med den här modellen är att det medföljer 2 korgar samt två serveringsbord vilket är mycket praktiskt.
 
Undertill finner vi praktiska hjul som gör att den blir lätt att flytta på och modellen har en tomvikt på 22 kg. Energiklassen är F och ljudnivån är 43 dB(A) vilket kanske är något sämre än konkurrenterna men ungefär vad man får räkna med i den här prisklassen.
 
Vi tycker att det här är en bra billig partycooler som kommer med de nödvändigaste funktionerna med smidiga hjul, bra volym och vi gillar verkligen de praktiska sidoborden och korgarna trots att det är en budget modell.
 

4. Vestfrost CC45

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Kommentar : Vestfrost CC45 Partycooler kommer som en välgjord premium modell. Den mäter 45,4 cm i diameter med en höjd på 75 cm (utan hjul) som ger en volym på 45 liter vilket ger en väl tilltagen volym för både flaskor och burkar. Det medföljer praktiska sidobord samt en korg undertill vilket vi tycker är praktiskt där servering och där man kan tillreda eventuella drinkar.

Energiklassen är D vilket varken är den bästa eller sämsta energiförbrukningen men däremot så har den en låg ljudvolym på 39 dB(A) vilket är bland de mer tystgående partycoolers på marknaden. Nettovikten är 24,9 kg vilket kanske är något kilo tyngre än konkurrenterna med den är fortfarande lätt och smidig att knuffa tack vare sina praktiska hjul.

Vi tycker att det här är en välgjord och rymlig partycooler med fina materialval och praktiska serveringsbord och korgar. Energiklassen är helt okej och vi gillar att den är tystgående. Däremot tycker vi att prislappen är något högre än konkurrenterna och speciellt i jämförelse med Cylinda modellen överst som vi menar på är i stort sett samma modell bara att den här modellen kommer i en högre pris- och energiklass. Men med det sagt så är det här en snygg modell som vi tror passar för användare där priset inte är något faktor utan man vill ha en stilren partycooler med bra och praktiska funktioner i en tystgående modell.

Gillade du den här artikeln om att hitta den bästa party cooler? Läs gärna fler av våra artiklar om köksmaskiner

Vanliga frågor

De flesta modellerna har ett temperaturspann mellan 0 – 16 grader

Dessa kylar är relativt tystgående där ljudnivån på de flesta modellerna är runt ungefär 40 dB(A)

De flesta modellerna har hjul och det är det som är lite tanken med den partycooler att den ska vara lätt att transportera och flytta.

Våra favoriter partycooler bäst i test

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster : 11

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *