Bästa Iskross – Bäst i Test 2024 | Mitt i Köket

Artikeln innehåller annonslänkar för Bagaren o Kocken, Cervera, Kitchentime, Cdon & Partykungen

Bästa Iskrossen 2024 - Mitt i köket

Är du på jakt efter en riktigt bra iskross? Trött på stora och opraktiska isbitar i drinken där du istället vill ha en isslush? En iskrossare är ett smidigt köksverktyg som används till att krossa isbitar som är vanligt till populära slushdrinkar som till exempel Margarita, Mojito eller varför inte en Moscow Mule. Men krossad is är inte bara en mer effektiv kylning till drinkar, det kan också användas till många efterrätter.

Men det finns flera olika modeller av iskrossar ute på marknaden och det finns ett par bra saker att tänka på så att man köper rätt modell som bland annat ifall man vill ha en manuell iskross eller en elektrisk iskrossmaskin. Därför har vi valt att skapa den här artikeln med målsättning att hjälpa dig hitta en riktigt bra iskross oavsett budget.

Vi kommer inleda med att berätta hur en iskrossare fungerar och vilka fördelar den har. Därefter kommer vi att prata om saker som kan vara bra att tänka på så att man köper en modell som kan passa. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera våra favoriter till bästa iskross 2024.

Föredrar du isbitar över krossad is? Läs då istället vår artikel om ismaskiner

Vår topp 5 lista bästa iskrossare

Princess Iskrossmaskin
1. Princess Iskrossmaskin
4.9/5

Betyg 4.9 av 5

Dorre Iskross Connor
2. Dorre Connor
4.6/5

Betyg 4.6 av 5

Ice Crusher Iskross
3. Ice Crusher
4.6/5

Betyg 4.6 av 5

Westmark Iskrosstång
4. Westmark Iskrosstång
4.5/5

Betyg 4.5 av 5

Iskross Vit
5. Iskross Vit
4.2/5

Betyg 4.2 av 5

Vad är en iskross?

En iskross eller ice crusher som det heter på engelska är precis som namnet avslöjar en, produkt som krossar isbitar till isslush. Iskrossen är mycket enkel att använda och allt man behöver göra är att fylla på behållaren med isbitar för att sedan slå på knappen eller veva manuellt beroende på modell.

Iskrossare kan skilja sig i storlek och ändamål beroende på hur mycket is man behöver krossa. Det finns modeller som är avsedda för större bruk som till exempel på restauranger och barer där man behöver krossa mycket is på en mycket kort tid. Dessa modeller har ofta en mycket bra kapacitet men på bekostnad av både storlek och ofta en mycket dyr prislapp. Däremot så finns det billiga iskrossar för privat bruk som tar upp lite plats men som ändå har en bra kapacitet vilket är önskvärt i vanliga hushåll.

Iskross

Fördelar med iskrossare

Om man vill kunna krossa jämn och fin is, så går det i stort sätt bara möjligt med hjälp av en iskross. Om man bara ska krossa is vid ett enstaka tillfälle där resultatet inte spelar något större roll, så går det bra med hjälp av en handduk och en hammare. Men den här metoden är inte alltid speciellt hygieniskt och det kan tyvärr resultera i ett ganska ojämnt resultat. Men tack vare att iskrossar är en relativt billig produkt som ofta går under 500 kr så tycker vi att det kan vara en bra investering, speciellt om man ofta använder krossad is. Fördelar med iskrossare :

Att tänka på för att hitta bästa iskrossen

Om man vill hitta den bästa iskrossen så är det ett par saker som kan var bra att tänka på. Idag finns det både manuella och elektriska modeller marknaden där båda har sina för och nackdelar. Storleken kan också variera beroende på kapacitet och det kan därför vara bra att redan nu redogöra för sig själv dels hur stor maskin man kan behöva, hur mycket plats man har men också vilket budget som skulle kunna passa. Är man en mindre familj och sällan bjuder på fest så kanske man inte behöver gå för den största och fräsigaste modellen.

Här är några saker som är bra att tänka på vid eventuellt köp :

Manuell eller Elektrisk iskross - Iskrossmaskin

En manuell iskrossare har många fördelar där den största fördelen är att det är det klart billigaste alternativet och man behöver inte ha tillgång till el vilket i sin tur gör att den inte producerar någon ljudnivå.

Nackdelen blir istället att det blir manuellt arbete och ska man krossa större mängder så kan uthålligheten sättas på prov. Därför är kanske inte en manuell modell att föredra vid större fester. Dessutom blir inte resultatet lika jämnt och fint i jämförelse med en elektrisk variant.

En elektrisk iskross eller iskrossmaskin som det också kallas är istället mer bekväm och effektiv att använda då den helt enkelt jobbar snabbare vilket kan vara bra om man vill kunna servera mycket krossad is på kort tid samtidigt som resultatet på själva isslushen ofta blir mycket bättre och jämnare. Däremot får man tänka på att man behöver tillgång till el samtidigt som det också ökar ljudnivån vid användning.

Storlek

Storleken kan variera mellan olika modeller. Har man en begränsad yta kan det därför vara en god idé att ta en extra titt på produktspecifikationerna för att få fram vilka dimensioner som iskrossaren har.

Kapacitet & Effekt

När det kommer till iskrossmaskiner så kan effekten skilja mellan olika modeller. Billiga iskrossmaskiner kan producera en effekt på runt 50 W medans mer exklusiva modeller kan gå en bit över 100 W. Om man bara ska producera lite krossad is så tycker vi att man kommer ganska långt med en maskin med låg effekt.

1. Princess Iskrossmaskin

4.9/5

Betyg 4.9 / 5

Kommentar : På en fin förstaplats hittar vi denna elektriska iskrossmaskin från Princess. Vi tycker att det här är en billig och prisvärd modell trots att den är elektrisk vilket ofta brukar öka priset något. Effekten ligger på 55W vilket kanske inte är den starkaste men som passar bra för att ändå krossa en lagom mängd is, därav kommer också det billigare priset. Men på grund av sin effekt så är det rekommenderat att lägga i en isbit åt gången.
 
Tack vare att iskrossen är elektrisk så bidrar det till att man får ett mycket jämnt resultat i jämförelse med en manuell kross. Isbehållaren är väl tilltagen med en stor kapacitet där man kan förvara och tillverka mycket krossad is åt gången vilket alltid är praktiskt speciellt vid större fester eller tillställningar. Andra tillbehör som följer med i köpet är ett löstagbart, genomskinligt lock med låsfunktion men även strömindikeringslampor. Princess Iskross har även ett säkerhetspåfyllningslock vilket kan vara önskvärt ifall man har barn i hushållet.
 
Vi rekommenderar den här modellen till alla typer av användare som vill hitta en billig elektrisk iskrossmaskin som ändå har en stor behållare. Tack vare att den är elektrisk så kan man spara på krafterna och istället låta maskinen göra jobbet.

2. Dorre Iskross Connor

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Kommentar : På en andraplats hittar vi denna manuella iskrossare från svenska Dorre. Tack vare sin praktiska vevarm så underlättar det att krossa isen. Undertill har modellen gummifötter så att den står stadigt medans man vevar. Vi tycker att det här modellen har en mycket snygg kromad design som bidrar till att iskrossen kan stå framme då den även tar lite plats. Tack vare att modellen är manuell så är den inte beroende av el vilket gör att man enkelt kan flytta runt den och krossa is där man själv önskar.

Vi tycker att det här är en stilren och välgjord modell som vi menar på kommer i ett ganska lågt pris. Krossen i sig ger något större och ojämnare bitar än en elektrisk modell. Vi rekommenderar den här modellen till alla typer av användare som vill ha en snygg manuell iskross som inte kostar för mycket men som tar lite plats och som man inte nödvändigtvis behöver ställa undan efter användning.

3. Ice Crusher

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Kommentar : På tredjeplats hittar vi denna manuella iskrossare från Ice Crusher. Den här modellen är i stort sett identisk med konkurrenten ovan och därav samma betyg. Behållaren är väl tilltagen vilket gör att man kan förvara mycket krossad is för till exempel en fest eller tillställning med många deltagare. Den är lätt att använda, det är bara lägga i en näve isbitar i behållaren sen dra ett par varv med veven och sen har man sin krossade is. Tack vare att det är en manuell maskin kan man flytta och använda maskinen där man önskar. Måtten är 16 x 13 x 26 cm med en vikt på 1 kg vilket gör den mycket lätthanterlig och enkel att stoppa undan.
 
Vi rekommenderar den här maskinen till i stort sätt alla användare som vill ha en snygg manuell iskross som inte tar upp för mycket plats samtidigt som den är enkel att flytta runt.
 

4. Westmark Iskrosstång

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Kommentar : Denna iskrosstång från Westmark är till för att bara krossa en isbit åt gången. Det här gör att den här modellen passar bättre till enstaka drinkar mer än till fester. Men tack vare sitt billiga pris och sin lilla storlek på bara 18 cm så får den här modellen enkelt plats i besticklådan.  Tången är lätt att använda, det är bara att lägga ner isbiten i krossen och trycka ihop. Måtten på själva krossen är 6 x 4,5 cm. Iskrosstången är tillverkad i slitstark aluminium vilket bidrar till en bra livslängd.

Vi rekommenderar den här modellen till användare som bara vill krossa is till nån eller några enstaka drinkar mer än till fester. Tack vare sin lilla och praktiska storlek passar den här modellen bra ifall man har begränsat med utrymme och inte vill att sin iskross ska ta mycket plats. Med det sagt så ifall man har en tillställning på gång med flera gäster så rekommenderar vi inte den här modellen.

5. Iskross Vit

4.2/5

Betyg 4.2 / 5

Kommentar : Är du på jakt efter en billig och simpel iskrossare? Då kan vi rekommendera denna manuella modell. Det är bara att lägga in isbitarna i toppen på modellen och veva ett par gånger och sedan är det klart. Måtten är 23 x 16 x 11,5 cm vilket ger en kompakt modell som tar upp lite plats. Modellen i sig känns plastig men det är ungefär vad man kan räkna med i den här prisklassen.
 
Vi tror att den här modellen passar för användare som vill ha en basic iskross som inte tar upp så mycket plats och gör ett tillräckligt bra jobb till en billig peng.

Gillade du den här artikeln om att hitta den bästa iskrossen? Läs gärna fler av våra artiklar om köksmaskiner

Vanliga frågor

Priset varierar såklart beroende på modell och kvalité. En billig iskross brukar inte kosta mer än en dryg hundralapp och mer exklusiva iskrossmaskiner brukar inte kosta mer än tusen kronor.

Det beror helt på smak och tycke. En elektrisk iskrossmaskin kan vara något mer praktiskt ifall man behöver krossa mycket is på kort tid men då på bekostnad av en högre prisklass och att det kräver elanslutning.

Medans en manuell iskross är enklare, billigare och kräver ingen el men däremot så blir det fysiskt ansträngande om man behöver krossa stora mängder men en manuell kross.

Vår Topplista Iskross Bäst I Test 2024

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal Röster : 14

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *