Bästa Ölkylen & Dryckeskyl – Bäst I Test 2024 | Mitt I Köket

Artikeln innehåller annonslänkar för Partykungen, CDON, Kitchentime, Bagaren o Kocken

Ölkyl, dryckeskyl & Läskkyl 2024 - Mitt I köket

Är du på jakt efter en praktisk ölkyl, dryckeskyl eller läskkyl som du även vill kunna använda utomhus? Då har du kommit helt rätt då vi i den här artikeln hjälper dig att hitta den bästa ölkylen. En ölkylare, dryckeskylskåp eller läskkylare som det också kallas, är ett perfekt och mer kompakt kylskåp där man framförallt kan förvara kylda drycker men som även kan fungera för vissa matvaror.

De flesta av dessa öl- eller läskkylare är små och praktiska som dessutom kan vara mycket lätta att flytta runt och de kommer ofta även med ett 12V uttag som fungerar att kyla i bilen. Många av dom är dessutom konstruerade för att kunna användas utomhus för att kyla drycker på varma sommardagar.

Men det finns flera olika modeller på marknaden och ska man köpa en ölkyl för första gången är det kanske inte helt lätt att veta vad man ska leta efter eller vilka egenskaper som är viktiga att ta hänsyn till. Därför har vi valt att skapa den här artikeln där vi hjälper dig att hitta en riktigt bra ölkyl.

Vi kommer inleda med att berätta om hur dryckeskylar kan användas, vilka fördelar de har för att sedan berätta om vilka egenskaper som är bra att ha koll på när man ska göra sitt eventuella köp. Avslutningsvis kommer vi att mer utförligt presentera vår topplista till bästa ölkylen & dryckeskylen 2024 där vi bland annat pratar om modeller från Emerio och Caso.

Vår topp 4 lista bästa ölkylskåpet & dryckeskylare 2024

Frostbite Minikyl 1
1. Frostbite Minikyl
4.7/5

Betyg 4.7 av 5

Caso Utomhus kyl
2. Caso Utomhus kyl
4.7/5

Betyg 4.7 av 5

Emerio Portabelt Minikylskåp
3. Emerio Kylskåp Mini
4.6/5

Betyg 4.6 av 5

Coca Cola Minikyl
4. Coca-Cola Minikyl
4.9/5

Betyg 4.5 av 5

Vad är en dryckeskyl

En dryckeskyl är ett mindre kylskåp som är anpassat främst för att kunna kyla ner burkar och flaskor för att få en perfekt tempererad dryck oavsett årstid. Tack vare sin mindre storlek så är de ofta väldigt praktiska och enkla att transportera och det är inte helt ovanligt att folk har med dessa kylskåp i bilen eller på båten tack vare att de flesta är utrustade med ett 12V uttag. De kan också vara mycket användbart i hemmet om du vill att minikylen ska stå på kontoret, nära soffan eller i sovrummet så man enkelt kan få tillgång till kyld dryck.

Många av dagens dryckeskylar tål även att stå utomhus vilket kan vara användbart på fina sommardagar eller fester utan att man ska behöva gå in i köket varje gång och hämta sin dryck. Men det som kan vara bra att ha koll på är att alla modellerna inte är konstruerade för att tåla regn och rusk vilket ofta står i produktspecifikationen.

Ölkyl, Läskkyl & Dryckeskyl bäst i test

Skillnader mellan olika mindre kylskåp, dryckeskyl, partycooler och vinkyl

De finns olika varianter och typer av mindre kylskåp och hur folk benämner dessa varierar. Alla varianter och typer fungerar för att kyla öl och annan dryck men de kan ha egenskaper som gör de mer lämpliga för olika förutsättningar.

En ölkyl, läskkyl eller dryckeskyl är ett mindre kylskåp som primärt är anpassat för att förvara burkar och flaskor.

En partycooler består av en rund cylinder med hjul som är anpassad för främst dryck men även mat. Den största skillnaden mellan en partycooler och en ölkylare är att en partycooler ofta är något större med en högre kapacitet men de gör också att de ofta kommer med en något dyrare prislapp. Om du istället är på jakt efter en partycooler, läs gärna mer i vår artikel om att hitta bästa partycooler

En vinkyl är en exklusivare modell som är konstruerad för att bevara och lagra vinflaskor. Givetvis går det bra att förvara öl och läsk i denna typen av kyl men prislappen brukar ofta gå upp något mer då den har mer avancerade tekniker för att skydda och kyla vinet. Om du istället är nyfiken på vinkylar, läs gärna vår artikel om att hitta den bästa vinkylen

Fördelar med en dryckeskyl

Det finns många fördelar med dryckeskylare och nedan har vi listat vad vi tycker är deras största fördelar :

Egenskaper att kika efter

Men vilka egenskaper är viktiga att kika efter i en dryckeskylare? Modellerna ser givetvis olika ut och passar för olika förutsättningar. Redan nu kan det därför vara en god idé att redogöra för sig själv vilken typ av modell skulle passa. Hur stor vill man att kylen ska vara? Ska den vara lätt att transportera eller är det viktigare att den är snygg och stilren? Ska den vara anpassad för att användas utomhus? Nedan har vi listat några egenskaper som kan vara bra att ha i åtanke när man ska hitta en riktigt bra dryckeskylskåp :

Kapacitet

Kapaciteten är enligt oss bland det viktigaste att ha i åtanke när man ska köpa en dryckeskyl. Är man i behov av en modell som rymmer mycket dryck eller räcker det med en mindre kyl för att på så sätt ofta spara på plånboken. Vissa modeller har en kapacitet på upp emot 60-80 burkar och flaskor medans mindre varianter bara rymmer ett tiotal. Tänk gärna ut i förväg hur många flaskor och burkar man vill kunna få plats med.

Ölkyl, Dryckeskyl & Läskkyl

Dimensioner & Vikt

Självklart måste dryckeskylaren få plats på den tilltänkta ytan. Därför är det bra att ha koll på dimensionerna på modellen så man vet hur mycket plats den kommer ta. Om man är osäker så står oftast dimensionerna i produktspecifikationen.

Även vikten kan vara en egenskap att ha i åtanke, speciellt om man är i behov av att flytta sin dryckeskyl med jämna mellanrum så kanske man inte behöver gå för en modell som väger mycket.

Ljudnivå

Självklart vill man att sin kyl ska vara tystgående, speciellt om man tänker ha sin kyl i sovrummet. Ljudnivån mäts i decibel och står oftast i produktspecifikationen. Här får man oftast räkna med att exklusivare modeller är tystare medans en billig dryckeskyl kan ha ett något högre decibeltal men de flesta modellerna ligger kring 40 decibel.

Funktioner

När det kommer till funktioner så är det vanligt hos finare modeller att man kan ställa in önskad temperatur medans enklare modeller bara har en på- och av knapp.

LED-belysning är en annan häftig detalj som lyser upp innehållet i kylen vilket kan vara önskvärt om man vill kunna kika på innehållet.

Om modellen har fler funktioner så brukar de oftast påverka prislappen så här tycker vi att man får överväga i kombination med sin tilltänkta budget.

Bästa ölkylen & Dryckeskylaren

Portabilitet & uttag

Om man vill kunna ha med sin dryckeskyl på äventyr som till exempel på en campingsemester, ute med båten eller kunna använda i bilen så kan det vara en bra fördel att modellen har en bra portabilitet. En del modeller kan vara utrustade med praktiska handtag eller hjul kombinerat med en låg vikt som gör de enkla att ta med.

Många modeller är även utrustade med ett 12V el uttag vilket kan vara praktiskt om man vill kunna använda kylen i cigarettuttagen som ofta finns i bilar och båtar.

Energiklass

När man ska köpa hemelektronik och speciellt köksmaskiner eller vitvaror så kommer man förmodligen att komma i kontakt med begreppet energiklass eller energimärkning. Det här är en Europeisk standard och gradering som går från A till G som berättar hur energisnål produkten är. Ofta brukar exklusivare modeller vara mer energisnåla medans en billig dryckeskyl istället drar något mer energi.

Vilken energiklass en produkt har kan faktiskt ha stor påverkan på det totala priset. Vi menar på att även om en dryckeskyl är dyrare men har en bättre energiklassning jämfört med en billig dryckeskylare som har en sämre energiklassning så kan priset i slutändan ändå bli billigare för den dyrare modellen i och med att man kan spara in på elräkningen. Produktens energiklass står i produktbeskrivningen.

Energiklass

1. Frostbite Minikyl

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Kommentar : Om du är på jakt efter en mindre minikyl med relativt stor volym utan att vara i den allra översta prisklassen men som ändå kommer med smarta och praktiska funktioner så kan vi tipsa om denna modell från Frostbite. Den här modellen rymmer ungefär 45 st 33-cl burkar vilket ger en väl tilltagen volym. Det går även att ställa in mat men däremot är den ej lämplig för att förvara färskvaror. Hyllorna är löstagbara om man vill justera kylen och få plats med mer avlånga flaskor.

Temperaturspannet går från 5ºC till 18ºC och det är rekommenderat att ställa in kylningen beroende på omgivande temperatur och årstid. Inuti finner vi ett LED-ljus som ger en snygg touch till kylen så man kan observera innehållet. Ljudnivån ligger på 40 decibel och den finns både som svart och grått utförande. Storleken är 52 x 44 x 47 cm med ett innermått på 41,5 x 36 x 37 cm.

Vi skulle säga att den här minikylen passar perfekt för användare som vill ha en någon mindre dryckeskyl men som ändå rymmer många flaskor. Den kommer med många bra och praktiska funktioner som vi tror passar främst i kontorsmiljö eller i en studentlägenhet. Helt enkelt vad vi tycker är en komplett dryckeskyl med alla viktiga funktioner, rymlig volym och en stilren design.

2. Caso Utomhus kyl - Bästa ölkylare utomhus

4.7/5

Betyg 4.7 / 5

Kommentar : Om du vill hitta en riktigt snygg och elegant ölkyl eller läskkyl att ha utomhus så kan vi rekommendera denna modell från Caso. Det här är i grunden en vinkyl men det fungerar precis lika bra som en dryckeskyl. Den här modellen är anpassad för utomhusbruk tack vare sitt vattentåliga stål vilket innebär att den tål regn. Den här modellen har ett temperaturintervall mellan 0 – 10 grader och en väl tilltagen kapacitet på hela 63 liter i 4 olika förvaringsnivåer vilket passar utmärkt för mer ambitiösa användare som vill kunna förvara mycket kylda drycker utomhus. Dörren är frostad och designad med UV-filter som skyddar från solljus vilket framförallt är användbart för viner.

Det som är bra att ha koll på är att den här modellen inte bör vara utomhus om temperaturen är lägre än minus 5 grader. Ifall man vill bygga in den så behöver man ha ett mellanrum på minst 10 cm mellan bakre delen och väggen vilket beror på ventilationen som finns på baksidan. En annan praktisk och snygg funktion är att man kan tända och släcka belysning i kylen vilket kan ge en härlig effekt där man får chansen att se sitt innehåll.

Energiklassen på denna modell är A vilket ger en energisnål dryckeskylare med en ljudnivå på 40 dBA. Dimensionerna är 69 x 43 x 50 cm med en vikt på 31,4 kg vilket kanske inte är den modellen som man flyttar runt mest.

Vi tycker att det här är en elegant och välgjort dryckeskyl som fungerar att kyla allt från öl, läsk och vin i en kombination som passar bra utomhus i till exempel ett utekök för att göra middagar eller festerna mer praktiska. Rent kvalitetsmässigt så är det här den bästa modellen men då den väger något mer vilket gör den opraktiskt att ta med samt att den kommer i en högre prisklass drar ner betyget något.

3. Emerio Kylskåp Mini - Bästa dryckeskylen

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Kommentar : Om man vill hitta en billig dryckeskyl som gör jobbet men ändå är i den lägre prisklassen så kan vi rekommendera Emerio Kylskåp Mini där vi tycker att man får mycket dryckeskyl för pengarna. Den här modellen kommer med en innervolym på 14 liter i 2 hyllplan vilket gör att den passar bra om man vill ha en läskkyl eller ölkyl som rymmer något färre flaskor.
 
Den har ett praktiskt handtag ovantill kombinerat med uttag både för vägg (230V) och för bilen (12V) vilket gör att den här kylen kan användas i cigarettuttaget i bilen eller ute med båten. Måtten är 42cm hög, 32cm bred och 29cm djup och den har en ljudnivå på 35 dBA vilket ger en mycket tystgående dryckeskyl.
 
Om man är ute efter den snyggaste och mest avancerade ölkylen så kanske man ska kika på en annan modell men är man på jakt efter en billig och praktisk dryckeskyl så tycker vi att Emerio Kylskåp Mini är ett bra val.

4. Coca-Cola Minikyl - Läskkylare

4.5/5

Betyg 4.5 / 5

Kommentar : Vi tycker att denna minikyl från Coca-Cola passar perfekt som en öl eller läskkylare om man vill förvara något färre burkar. Vi tycker att den här modellen har en tuff design och en snygg inredningsdetalj att ha i sitt hem. Den här modellen har en kapacitet på 12 liter vilket motsvarar ungefär 10 – 12 st 33 cl burkar. Hyllan i mitten är avtagbar om man vill få mer plats i kylen. Storleken är 28 cm i diameter och minikylen är 47 cm hög.

Coca-Cola läskkylare kan kyla ner dryck till max 20 grader från omgivningstemperaturen vilket ger en kall och kyld dryck. Ovantill så finner vi ett praktiska handtag som gör den enkel att ta med och tack vare sina uttag för både vägguttag och biluttag(12V) så kan man använda den här läskkylen på allt från bilsemester till i hemmet. 

Kapaciteten är dock någon mindre och ljudvolymen ligger på 45 dBA men det gör också att den kommer i ett billigare pris än många av sina konkurrenter. Vi tror att den här läskkylen passar bra för alla typer av användare som vill hitta en billig läskkyl och inte behöver någon större kapacitet. Det kan även passa bra som en rolig present eller julklapp till din son eller dotter.

Gillade du den här artikeln om att hitta den bästa läskkylaren? Läs gärna fler av våra artiklar om vitvaror

Vanliga frågor om ölkyl, dryckeskyl & Läskkyl

  • Praktiska
  • Passar bra på fester & tillställningar
  • Ofta lätta att ta med & transportera
  • Frigör yta i vanliga kylen

De flesta dryckeskylskåp har faktiskt V12 uttag vilket möjliggör att man kan använda sin kyl i cigarettuttaget i  till exempel bilen. Det brukar oftast stå i produktbeskrivningen om modellen har detta uttag eller inte men majoriteten brukar faktiskt ha det.

Priset varierar såklart med kvalitén men man får nog räkna med upp emot tvåtusen kronor även för budget modellerna.

Vår Topp 4 Lista Dryckeskyl, Ölkyl & Läskkyl Bäst I Test 2024 :

Utgången modell - Marshall Fridge 3.2

4.6/5

Betyg 4.6 / 5

Kommentar : Marshall Fridge 3.2 har en vad vi tycker är en cool och snygg design. Det här är ett minikylskåp som fungerar utmärkt att förvara drycker men även mat. Innervolymen är väl tilltagen med en kapacitet på hela 72 liter vilket är de högsta i vår topplista. Hyllplanen är både transparenta och flyttbara vilket gör att man verkligen kan skräddarsy inuti kylen.
 
Temperaturen är givetvis justerbar, den kommer med en snygg invändig LED-belysning. Energiklassen är faktiskt på A+ vilket är bland de högsta på marknaden med en ljudnivå på 42 dBA. Dimensionerna är 79 x 45 x 47 cm och en vikt på 21,4 kg. Den här produkten finns även i uppgraderad och större variant i Marshall Fridge 4.2 där man får mer volym och även ett frysfack men på bekostnad av en något högre prislapp. Läs mer här
 
Vi tycker att det här är en bra kyl i en stilren design med en hög invändig volym och bra energiklass som fungerar bra om man vill kunna förvara och kyla mycket dryck.
 

Gillade du den här artikeln?

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal Röster : 13

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *