Servettvikning del 1: ljuset

Det är inte bara mat som denna sidan handlar om utan också allt runt omkring från dukning, utrustning och mycket mer. Detta året har jag bestämt mig på att fokusera på en liten annorlunda artikelserie nämligen servettvikning. Till min hjälp har jag Husmors kokbok från 1925 som går igenom ett par vikningar.

Då instruktionerna är rent ut sagt begränsade i boken och utgår från enkla bilder och en lätt beskrivande text hur vikningen ska gå till från steg till steg kommer detta bli en rätt så stor utmaning så förvänta er inte något snabbt.

Jag ska även försöka få till en och annan film så ni enkelt kan följa med. Målet är alltså att göra de fyra vikningar som boken presenterar utan att ta till någon annan hjälp än det som står i boken. Först ut är “ljuset”. Varför just denna är först är nog för att den hade minst steg att följa och var någorlunda begriplig, det tog mig knappt 10 min att få den någorlunda snygg.


Som ni ser här på bilden till vänster så ger dom rätt så mycket uttrymme till egen tolkning. dock har dom lyckats med att ge en bra bild hur resultatet ska se ut, vägen dit är mindre viktigt :DHär nedan följer mitt försök till servettvikning:

ljust del 1
ljust del 2
ljust del 3
ljust del 4
färdigt ljus
Så där ett ståtligt ljus, som står av sig själv. Nästa gång ska jag ge mig på den klassiska mitran.