Recension: The Modern Cuisine Home edition

Det är få kokböcker som har gett mig ett ordentligt intryck som denna. The modern cuisine Home Edition. Även om originalet består av 5 stora tjocka volymer. Och kanske riktar sig främst åt restauranger så ger Home edition en otrolig bra grund och en introduktion till vad som kan kommas skall för hemmakocken, om man vill ta sin matlagning till nya höjder. Boken går igenom grunder i begrepp och utrustning, hur man använder dom och oftast varför och så klart mängder med recept och tekniker.

Boken känns väldigt modern även om det nu har gått ett par år sen första upplagan, vilket också syns då utveckling i viss utrustning har gått framåt samt att nya trender har utvecklats. Gillar man Netflix serier som Ugly delicious och chef table så är denna kokbok för dig, hur får jag den krispigaste kycklingen, hur lagar det perfekta ägget och den bästa hollandaisesås är frågor som boken besvarar.

The modern cuisine  Home EditionThe modern cuisine Home edition bjuder på väldigt fina uppslag med bilder på mat och ingredienser och detaljerade genomskärningar av utrustning såsom sifoner, sous vide och tryckkokare. Boken består av en stor tryckt bok i färg ungefär 40 cm lång och passar utmärkt till att ha vid soffbordet och ett häfte i handformat som innehåller recepten från boken och som passar bäst i köket. Recepten i boken har verkligen öppnat upp köket för nybörjaren och gör det mer intressant när nya tekniker introducera. En av mina favoriter är receptet på Mc & cheese eller dom koreanska kycklingvingarna. samt en hel del uppsjö med olika dippsåser eller nya tillagningsmetoder.

Recepten visas som tabeller med både gram volym och i procent så att man kan enkelt double dessa eller minska, vilket är bra. ibland vill man bara laga mat till sig själv och inte till ett stort sällskap. Lite kritik till kokboken är mängden utrustning som du behöver för att kunna ta dig igenom detta, Från sifoner till tryckkokare är kanske inte dom sakerna som den vanliga hemmakocken har och helt plötsligt springer pengarna iväg. Är du inte beredd att inhandla alla utrustningen så kanske inte boken är till för dig. En annan sak som är lite dåligt är att många recept kräver livsmedel som inte finns att går att få tag på i sverige dock ger ger boken ofta ett alternativ till detta eller markerar den som en frivillig ingrediens men ibland får man helt enkelt hoppa över den och resultatet blir lite annorlunda.

The modern cuisine  Home Edition uppslag